مهنــا
تعریف زنـدگی در یک کلمه:زنـدگی آفرینش است.
تعریف زنـدگی در یک کلمه:زنـدگی آفرینش است.
جمعه 00/08/07
خوردن انار در روز جمعه
امام کاظم (علیه السلام) میفرمایند:
«کسی که یک انار در روز جمعه و ناشتا بخورد، قلبش را چهل روز نورانی میکند، و اگر دو انار بخورد هشتاد روز نورانی میکند، و اگر سه انار بخورد صد و بیست روز نورانی میکند و وسوسه شیطان را از او دور میکند و کسی که وسوسه شیطان از او برطرف شود خدا را معصیت نمیکند و کسی که خدا را معصیت نکند، خدا او را وارد بهشت میکند.»
محاسن ج ۲ص۵۴۴
یکشنبه 00/01/29
در ماه رمضان از پرخوری باید پرهیز کرد و خوب خوری را جایگرین کنید؛ به موقع خوری را هم در نظر بگیرید
خوب خوری به این معنی است که کیفیت غذا مطلوب باشد و کمیت آن کمتر در نظر گرفته شود. پس نباید معده را پر از غذاهای حجم دار کرد. مثلاً نان و برنج و امثال آن! بهترین غذای مقوی در اندازه کم مناسب است
بهتر است سفره های افطار یک خورشت بیشتر نداشته باشد
وقتی سفره های افطاری با انواع غذاها و مخلفات رنگارنگ چیده می شود انسان را از معنویت دور می کند. خون متوجه شکم می شود و قلب انسان گرسنه می ماند، قلبی که جایگاه ایمان است می رنجد و از ما فاصله می گیرد
همراهی غذا با سبزیجات تازه خوب است.
با گشودن افطار که بهترین آن خرما و آب گرم و بدترین آن آب سرد است زمانی صبر کنید و بعد غذا میل کنید. چون معده روزه دار خشک و فشرده شده و باید با آب گرم رطوبت لازم را جذب کند و متسع گردد و آماده پذیرش غذا آن هم به مقدار معین گردد.
هنگام صرف غذای افطار آب چه سرد و چه گرم مصرف نکنید مگر آن که گلویی تر شود
توجه کنید بین غذا و ساعت خواب فاصله بیندازید و با شکم پر و مملو نخوابید. غذاهای غلیظ و خیلی چرب و دیر هضم مانند کله پاچه مناسب نیست و موجب عطش هم می شود، مگر در افرادی که حتی در ماه مبارک هم کار بدنی سخت دارند.
جوری بعد از افطار غذا بخورید که هنگام سحر معده کاملاً خالی و اشتها به غذا وجود داشته باشد.
غذای سحری هم لطیف و زود هضم باشد تا کمتر باعث تشنگی در روز شود. افراد چاق اگر هنگام سحر بجای غذا میوه بخورند بدون عوارض هم لاغر می شوند و هم کمتر تشنه می شوند و هم آسیبی نمی بینند.
خوابیدن بلافاصله بعد از سحری باعث اختلال در هضم و حتی تخامه کردن معده می شود و انسان را کسل می کند.
در مجموع در شب و روز این ماه مبارک اگر غذا کم خورده شود قدرت فکری و روحی انسان بشدت افزایش می یابد و زمینه نزول ملائکه بر انسان فراهم می گردد.
دوستدار سلامتی شما
جمعه 00/01/20
توصیه هایی به بانوان خانه دار قبل از ماه مبارک رمضان:
۱- با یک عزم و ارادۀ جدی منزلتان را به طور کامل تمیز و مرتب کنید تا در ماه مبارک رمضان فراغت بیشتری برای عبادت پیدا کنید و به جز کارهای ضروری روزانه بار دیگری به دوش شما نباشد.
۲- تمام خریدها و بازار رفتن های خود حتی خرید لباس عید را قبل از ماه مبارک انجام دهید تا لحظات گرانمایۀ این ماه را نخواهید در بازارهای دنیا به هدر دهید.
۳- ماه مبارک رمضان را شروعی دوباره برای بهتر بودن قرار دهید و با مشکلات و گرفتاری ها و نزاع های داخل منزل خداحافظی کنید .
۵- برای منزل خود فضای معنوی و روحانی ایجاد کنید و فرزندان خود را گاهی به عبادت و گاهی به استراحت و یا تفریح های سالم تشویق کنید تا معنویت این ماه را با جان و دل احساس کنید.
۶- حتی کودکان خردسال خود را برای سحر بیدار کنید تا از همان کودکی بیداری در دل شب را تجربه کنند، با آنان چند آیه از قرآن را تلاوت کنید و استغفار کردن را به آنان بیاموزید؛ همچنین کودکان را به خوردن سحری با بزرگسالان تشویق کنید.
۷- سعی کنید همۀ افراد منزل را در آماده کردن سفره افطار سهیم کنید (حتی به اندازۀ بردن یک ظرف به سفره)، این کار باعث می شود روح کمک و همکاری در آنان تقویت شده و همچنین اهمیت افطاردادن به روزه دار را درک کنند؛ می توانید از آنان بخواهید هر شب برای یکی از همسایگان مقداری غذا ببرند.
۸- دعا کردن را مانند دوا خوردن تلقی نکنید که فقط هنگام بیماری از آن استفاده می کنید، بلکه دعا را مانند اکسیژن بدانید که در همه حال به آن نیاز دارید؛ سعی کنید بیشتر اوقات را با دعا کردن به درگاه خداوند سپری کنید.
شربت های ضد عطش در وقت سحر کدامند؟
شربت آبلیمو
شربت خاکشیر
شربت بیدمشک
شربت تخم شربتی
زمان افطار تا سحر از عرقیات خنک مثل شاطره و کاسنی استفاده کنید تا حرارت کبد و قلب فروکش کند و تشنگی برطرف شود
بدترین کاری که با بدن خود می توانید بکنید این است که از افطار تا سحر بیدار بمانید و مداوم غذا بخورید
این کار آسیب های بسیار جدی به بدن وارد می کند
پیشگیری از تشنگی روزه داران
نوشیدنی _تخم شربتی_ به دلیل نگهداشتن آب در دانههای این گیاه در ساعات پایانی سحر توصیه میشود
به جای چای در افطار میتوانید از چای به ، سیب ، گل محمدی و بهار نارنج استفاده کنید تا از سردی بدن جلوگیری کرده و باعث تقویت اعصاب و معده شود .
نوشیدن سه قاشق گلاب در هنگام افطار
گلاب به دلیل خاصیت ضد «سودا» که دارد، خاصیت دارویی داشته و برای تقویت معده مفید است
نوشیدن دوغ به موقع افطار ممنوع
چونکه دوغ موجب بیحالی و بی حسی بیشتر بدن می شود
علل نوشیدن آب گرم بعد از افطار به جای آب سرد و یخ:
- جلوگیری از ترک خوردگی دندان ها
- سلامت کبد و معده
در ماه رمضان از مصرف میوه غافل نشوید
قبل از خواب با مصرف یک عدد سیب می توانید هم به کاهش وزن خود کمک کنید و هم دهان خود را ضد عفونی نمایید
تعجیل در فرج و سلامتی امام زمان صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
چهارشنبه 99/04/18
عارضه کم خونی زمانی بروز میکند که خون فاقد هموگلوبین کافی است. هموگلوبین به گلبولهای قرمز خون در حمل اکسیژن از ریهها به تمام اندامهای بدن کمک میکند.
کم خونی انواع مختلفی دارد که هر کدام به دلایل مختلف بروز میکنند و به اختصار در ذیل معرفی شدهاند:
1 - کم خونی ناشی از فقر آهن (IDA): این نوع کم خونی از شایعترین انواع این بیماری است. فقر آهن زمانی بروز میکند که بدن فاقد آهن کافی است.
بدن برای ساختن هموگلوبین به آهن نیاز دارد. این حالت معمولا در اثر از دست دادن خون به دلیل مشکلاتی همچون عادت ماهانه طولانی و سنگین، زخمهای داخلی، پولیپهای روده یا سرطان روده بروز میکند.
همچنین، رژیم غذایی فاقد آهن کافی میتواند منجر به بروز این حالت شود. در دوره بارداری نیز عدم وجود آهن کافی برای مادر و جنین موجب کم خونی از نوع فقر آهن میشود.
بدن میتواند با مصرف مود غذایی مانند گوشت گاو، صدفهای خوراکی، اسفناج، عدس، سیب زمینی کباب شده با پوست و تخمه گل آفتابگردان، آهن مورد نیاز خود را به دست آورد.
2- کم خونی مگالوبلاستیک یا فقر ویتامین: این نوع کم خونی معمولا در اثر کمبود فولیک اسید یا ویتامین B-12 بروز میکند. این ویتامینها به بدن در سالم نگهداشتن خون یا سیستم عصبی کمک میکنند. در این نوع کم خونی، بدن گلبولهای قرمز خونی تولید میکند که نمیتوانند اکسیژن را به خوبی تحویل دهند.
قرصهای مکمل حاوی فولیک اسید میتوانند این نوع کم خونی را درمان کنند. فولیک اسید را همچنین میتوان از مصرف دانهها و بنشنها، مرکبات و آب میوهها، سبوس گندم و سایر غلات، سبزیجات برگ پهن و سبز تیره، گوشت طیور، صدف و کبد به دست آورد.
گاهی اوقات ممکن است یک متخصص نتواند تشخیص دهد که علت این بیماری کمبود ویتامین B-12 است. این حالت معمولا در افراد مبتلا به کم خونی وخیم بروز میکند که در حقیقت نوعی بیماری خود ایمنی است. عدم دریافت ویتامین B-12 کافی میتواند موجب کرخی و بیحسی دستها و پاها، مشکلات در راه رفتن، از دست دادن حافظه و مشکلات بینایی شود. نوع درمان بستگی به عامل مولد بیماری دارد، اما به هر حال مصرف ویتامین B-12 ضروری است.
3- بیماریهای نهفته: بیماریهای خاصی وجود دارند که میتوانند به توانایی بدن در تولید گلبولهای قرمز خونی آسیب برسانند. برای مثال، افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی به ویژه بیمارانی که دیالیز میشوند در معرض ابتلا به کم خونی قرار دارند. کلیههای این بیماران قادر به ترشح هورمونهای کافی برای تولید گلبولهای خونی نبوده و در هنگام دیالیز نیز آهن از دست میدهند.
4- بیماریهای خونی ارثی: اگر در خانواده سابقه بیماری خونی وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به آن در افراد دیگر نیز افزایش مییابد. یکی از امراض خونی ارثی کم خونی گلبولهای داسی شکل است. به جای تولید گلبولهای قرمز خونی طبیعی که به راحتی درون رگهای خونی حرکت میکنند، گلبولهای داسی شکل حرکت سختی داشته و دارای لبههای خمیده هستند. این گلبولها نمیتوانند در رگهای خونی ظریف به آسانی حرکت کنند و در نتیجه مسیر رسیدن خون به اعضای بدن را مسدود میکنند. بدن گلبولهای قرمز داسی شکل را نابود میکند، اما نمیتواند با سرعت کافی انواع طبیعی و سالم جدیدی را تولید کند. این امر موجب بروز کم خونی میشود نوع دیگری از کم خونی ارثی تالاسمی است. تالاسمی زمانی بروز میکند که بدن ژنهای ویژهای را از دست میدهد و یا ژنهای غیر طبیعی مختلف از والدین به کودک ارث میرسد که به نحوه تولید هموگلوبین تاثیر منفی میگذارند.
5- کم خونی آپلاستیک: نوع نادری از کم خونی است و زمانی بروز میکند که بدن به اندازه کافی گلبول قرمز تولید نمیکند. از آنجا که این امر بر گلبولهای سفید نیز تاثیر میگذارد، از این خطر بالای بروز عفونتها و خونریزیهای غیر قابل توقف میشود. این حالت دلایل مختلفی دارد که عبارتند از: الف - روشهای درمانی سرطانها (پرتودرمانی و شیمی درمانی)
ب- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی (مانند مواد مورد استفاده در برخی حشرهکشها، رنگ و پاک کنندهها و شویندههای خانگی)
پ ـ برخی داروها (مانند داروهای مخصوص درمان روماتیسم مفصلی)
ت- بیماریهای خود ایمنی (مانند لوپوس)
ث - عفونتهای ویروسی که بر تراکم استخوانی تاثیر میگذارد.
نوع درمان بستگی به میزان حاد بودن کم خونی دارد. این بیماری را میتوان با تعویض خون، مصرف دارو و یا پیوند مغز استخوان درمان کرد. کم خونی برای پیشرفت در بدن به گذر زمان احتیاج دارد. در آغاز ممکن است هیچ علایمی بروز نکند و یا علایم بیماری بسیار خفیف باشد، اما با پیشرفت بیماری میتوان شاهد علایمی چون خستگی، ضعف، عدم توانایی در کار و تحصیل، کاهش دمای بدن، پریدگی رنگ پوست، ضربان قلب سریع، کوتاهی تنفسها، درد سینه، سرگیجه، تحریک پذیری، کرخی و سردی دستها و پاها و سردرد بود. تشخیص این بیماری با انجام یک آزمایش خون امکانپذیر است. در صورت مثبت بودن جواب آزمایش و ابتلا به کم خونی انجام آزمایشات دیگری نیز برای تشخیص نوع آن ضروری است. انتخاب نوع درمان کم خونی بستگی به علت بروز آن دارد. برای مثال، نحوه درمان کم خونی گلبولهای داسی شکل با نحوه درمان کم خونی ناشی از رژیم غذایی فاقد آهن یا فولیک اسید متفاوت است. از این رو برای کشف بهترین روش معالجه باید به متخصص مربوطه مراجعه کرد.
به روشهای گوناگون میتوان مانع از بروز برخی انواع کم خونی شد که مجموعهای از آنها در زیر آمده است؛
1- مصرف غذاهای حاوی آهن زیاد از جمله گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخممرغ، میوههای خشک شده، عدس و لوبیا، سبزیجات سبز برگ پهن مانند اسفناج، کلم و یا غلههای حاوی آهن غنی شده.
2- مصرف مواد خوراکی که جذب آهن را در بدن افزایش میدهد مانند آب پرتغال، توت فرنگی، کلم و یا سایر میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C.
3- خودداری از نوشیدن قهوه و چای همراه با وعدههای غذایی چرا که این نوشیدنیها جذب آهن در بدن را دشوار میکند.
4- کلسیم جذب آهن را مشکل میکند لذا برای به کار گرفتن بهترین روش برای مصرف کلسیم به میزان مناسب و کافی با پزشک متخصص باید مشورت کرد.
5- اطمینان از مصرف کافی فولیک اسید و ویتامین B-12 در رژیم غذایی
6- مشاوره با پزشک برای خوردن قرصهای مکمل آهن چرا که مصرف این قرص بدون مشورت با فرد متخصص صحیح نیست. این قرصها در دو نوع فروس و فریک ارایه میشوند. جذب فروس در بدن بهتر صورت میگیرد اما اثرات جانبی مانند تهوع، استفراغ و اسهال در پی دارد با این حال این اثرات جانبی را میتوان با کمک برخی اقدامات کاهش داد، از آن جمله اینکه ابتدا با نیمی از دوز تجویز شده شروع کرد و به تدریج آن را به دوز کامل رساند. قرص را در دوزهای تقسیم شده مصرف کرد. قرص را همراه با غذا مصرف کرد و اگر نوعی از قرص آهن مشکلاتی ایجاد میکند با متخصص مربوطه برای مصرف نوع دیگر مشورت کرد.
7- زنانی که باردار نبوده اما در سن بارداری قرار دارند باید هر 5 تا 10 سال یکبار آزمایش کم خونی بدهند. این امر حتی در شرایط سلامت باید صورت گیرد. انجام این آزمایشها باید از زمان نوجوانی آغاز شود.
8- همچنین زنانی که باردار نیستند و در سن بارداری قرار دارند در صورت داشتن علایمی چون عادت ماهانه شدید و طولانی، مصرف آهن کم و یا تشخیص قبلی ابتلا به کم خونی باید هر سال آزمایش خون بدهند. اکثر افراد از طریق یک رژیم غذایی سالم و منظم میتوانند از غذاهای سرشار از آهن استفاده کنند اما برخی افراد نمیتواند آهن کافی بدست آورند که مهمترین این افراد دختران نوجوان و زنان در سن بارداری هستند که یا در هر عادت ماهانه خون زیادی را از دست میدهند یا بیش از یک بچه دارند و یا از IUD استفاده میکند.
کودکان نوپا و زنان باردار نیز در این گروه هستند. این افراد باید به طور دورهای آزمایش کم خونی بدهند و در صورت فقر آهن حتما باید با مشورت پزشک از مکملهای آهن استفاده کند که نحوه درمان مشکل آنها بر عهده پزشک است.
جمعه 98/05/04
علت برخی از موارد عدم کنترل زبان به مزاج انسان برمی گردد
مثلاهرچقدر مزاج انسان گرمتر باشد سریع تر وبیشتر حرف میزند
هرچقدر مزاج انسا ن به سمت سردی برود آرام تر و کمتر حرف میزند
از طرفی هر چقدر آدم خشک و لاغر باشددقت کمتری در تلفظ کلمات دارد
و هرچقدر آدم تپل تر و درشت تر باشد دقت بیشتری در بکار بردن کلمات دارد
در واقع اگر کسی میخواهد سنجیده حرف بزند باید مزاجش را اصلاح کند.
.برگرفته از تنها مسیر آرامش.
یکشنبه 97/11/07
نمی دونم چ سری داره ما هر هفته که خونه مادرجون میریم برامون دلمه برگ کلم کنار گذاشته من عاشقشم هرجوری درست کنم باز طمع دلمه های مادرجون رو نمیده:-)
اینم طرز تهیه:
۱عدد کلم برگ بزرگ
۱ پیمانه عدس
۱ پیمانه سبزی دلمه
۱قاشق رب گوجه
۲ پیمانه برنج
۲پیمانه بلغور گندم
نمک, فلفل, زردچوبه
۲ عدد پیاز(سیر به دلخواه)
ابتدا پیازهای خلال شده را سرخ میکنیم حالا باید ادویه ها را اضافه کنیم و سبزی و رب را هم اضافه میکنیم حالا برنج و بلغور را اضافه میکنیم و مقداری آب تا رنگ رب باز شده و مواد نیم پز شوند و تا زمانی که به روغن بیافتد روی حرارت میگذاریم،عدس را جدا بپزید در آخر به مواد اضافه کنید.
حالا باید یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنیم تا جوش آید و کلم برگ را از قمست ساقه چند برش عمیق میزنیم به طوری که برگها تکه تکه نشوند بعد کلم را داخل آب جوش میاندازیم وتا زمانی که کلم نرم شود ولی پاره و له نشود چند تکه برگ را کف قابلمه بچینیم و دلمه ها را تا انتها روی هم بچینیم و چند عدد برگ روی دلمه پهن میکنیم و نصف لیوان آب رو دلمه ها میریزیم و روی اجاق با شعله نسبتا زیاد میگذاریم تا بخار بگیرد بعد شعله را کم میکنیم تا دلمه ها دم بکشد و آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شود
وقتی که دلمه ها آماده شد مقداری پیاز داغ که با رب تفت دادیم روی مواد میریزیم.
سه شنبه 97/05/02
مواد لازم
آرد 210 گرم (تقریبا یک و نیم پیمانه)
پودر شکر 100 گرم (حدودا 3/4پیمانه)
نشاسته ذرت 3 ق غ
کره 150 گرم
پودر کاکائو 1 ق غ
وانیل 1/٤ ق چ
بکینگ پودر 1/٤ ق چ
تخم مرغ 1 عدد
شکلات چیپسی به میزان لازم
طرز تهیه
کره به دمای محیط رسیده رو با همه مواد مخلوط میکنیم با قاشق هم میزنیم زیاد ورز ندید چون باعث سفت شدن شیرینی بعد از پخت میشه
مواد رو دو قسمت میکنیم به یکی پودر کاکائو اضافه میکنیم ازشون گلوله های کوچیک درست کرده کنار هم قرار میدیم هم سفید هم کاکائویی وسطش شکلات چیپسی میذاریم کف دست گرد میکنیم ، کف قابلمه یا تابه نچسب با فاصله میچینیم نیاز به چرب کردن کف ظرف نیست ، دمکنی و شعله پخش کن گذاشته با حرارت کم در حد دم کردن برنج میذاریم بمدت ٤٠-٣٥ دقیقه تا بپزه.
داخل کیک پز » شیرینیها رو با فاصله بچینید کف کیک پز ، بمدت ٢٥-٢٠ دقیقه تا بپزه.
در فر » با دمای 170 درجه به مدت 15 دقیقه میپزه.
خیلی خوشمزه و اگر شکلاتش بیشتر باشه خوشمزه ترمیشه.
یکشنبه 97/04/31
مواد لازم :
۳ عدد تخم مرغ
۱ پیمانه شکر
۱ پیمانه شیر
۱/۲ پیمانه روغن
۲/۵ پیمانه آرد
کمی پودر و یا اسانس هل
۱ ق چ خوری بکینگ پودر ،
اول تخم مرغ ها + اسانس هل رو کمی با همزن زدم بعد شکر و اضافه كردم و حدود ۷ دقیقه زدم تا مایع کرم رنگ و کشداری بدست بیاد و بعد شیر و روغن وبا هم اضافه كردم و در حدی زدم كه با هم مخلوط بشن و در آخر آرد و بکینگ پودر و که باهم الک کرده بودم در چند مرحله اضافه كردم و با لیسک مخلوط کردم ، مایع رو داخل قالبی که کاغذ روغنی انداختم گذاشتم من از ماهیتابه رژیمی استفاده کردم سر ۲۵دقیقه آماده شد. بعد از پخت از قالب خارج کردم تا سرد بشه یه شربت به میزان : نصف پیمانه شکر + نصف پیمانه اب و گلاب مخلوط کردم و گذاشتم روی اجاق تا شکر باز بشه در انتها زعفرون دم کرده اضافه کردم بهش و روی کیک که سرد شده ریختم ؛ روش پسته و پودر نارگیل پاشیدم عالی میشه درست کنید من برا تولد گل پسرم درست کردم روی کیک رو هم گاناش دادم خیلی خوشمزه میشه
جمعه 97/02/28
۱-کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند
۲-سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید
۳-دیابتی ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند
۴-سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه
۵-در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید
۶-اگر می خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با اب ونمک بشویید
۷-در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنید
۸-برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود
۹-نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید
۱۰-سعی کنید از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید
۱۱-افراد روزه داری که کلیه اشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند
۱۲-در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید
۱۳-سعی کنید حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید.
آب گرم موقع افطار:
۱ ) کبد را شستشو می دهد
۲) دهان را خوشبو می سازد
۳) دندانها را محکم میکند
۴) باعث تقویت چشم میگردد
۵) معده را شستشو میدهد
۶) آرام کننده رگهای به هیجان آمده است
۷) صفرا را می برد
۸) بلغم را برطرف می کند
۹) حرارت معده را فرو می نشاند
۱۰) دردسر را آرامش می بخشد.