گل کلم دوست داشتنی:)

امروز با هوس فراوان موفق به گرفتن ترشی گل کلم شدم طرز تهیه اش یادم رفته بود چندتا سایت معتبر سر زدم تا دستور دلخواه خودم رو پیدا کردم تو صفحه خودمم گذاشتم تا این همه دنبال دستورش نباشم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید

عکس رو بعداً میزارم:)

طرز تهیه ترشی گل کلم رو به همراه بعضی نکات مهمش با هم مرور می کنیم.

مواد لازم:

گل کلم: ۲ کیلو

هویج: ۱ کیلو

کرفس: ۱ کیلو

خیار: ۱ کیلو

فلفل سبز تند: ۱۰۰ گرم

سیر: ۲ بوته

سبزی معطر: نیم کیلو

نمک: به مقدار لازم

سرکه سفید: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

در مرحله اول کلم ها رو درشت خرد می کنیم و بعد از شستن روی پارچه ای می ریزیم تا به خوبی خشک بشن.

هویج ها و کرفس ها رو بعد از شستن به قطعات درشت خرد می کنیم. هویج باید پوست گرفته بشه.

خیارهای قلمی رو انتخاب کنین و نیازی نیست خیار ها رو خرد کنین به صورت درسته استفاده می کنیم.

سبزی های معطر رو بعد از پاک کردن و شستن اجازه بدین تا کاملن خشک بشن و نیازی نیست ریز خردشون کنین.

برای خوش طعم شدن بیشترمخلوط، از برگ های کرفس به همراه سبزی های معطرمون استفاده می کنیم.

سیرها رو پوست گرفته و به صورت درسته استفاده کنین یا در صورت تمایل هر سیر رو ۴ قسمت کنین.

فلفل سبزها رو هم می تونین به صورت درسته بیاندازیم و چند تاشو برای اینکه مزه بیشتری  لابه لای مواد به صورت نصف شده قرار میدیم.

البته اگر دوست دارین طعم تندتری داشته باشین می تونین فلفل های بیشتری رو نصف کنین و در مخلوط فوری بیاندازیم.

و اما می رسیم به قسمت آماده سازی شورآب، برای هر یک لیوان آبی که استفاده می کنیم یک قاشق غذاخوری سر پر نمک میریزیم یا برای هر یک لیتر ۴ قاشق غذاخوری نمک میریزیم.

آب رو به همراه نمک روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد و بعد از به جوش آمدن سرکه سفید رو بهش اضافه کرده و ۱۰ زمان میدیم تا از حرارت اولیه بیفته.

برای هر یک لیتر آبی که استفاده می کنین نصف لیوان سرکه سفید می ریزیم یا به عبارتی برای هر یک لیوان آب ۲ قاشق غذاخوری سرکه.

همه مواد رو لایه لایه در ظرف های مناسب می ریزیم، دقت کنین که این ظرف ها باید کاملا تمیز و خشک باشن.

یک لایه سبزی یک لایه گل کلم، هویج و کرفس، چند عدد خیار، فلفل و سیر و دوباره ….

در پایان مخلوط شورآب و سرکه رو روی مواد ریخته و درب ظرف رو به خوبی می بندیم و به مدت یک روز در محیط آشپزخانه قرار میدیم.

بعد از این یک روز درب ظرف ها رو باز کنین اگر نیاز بود باز هم از شورآب روش بریزین تا به خوبی روی مواد رو بپوشونه و بعد به یک جای خنک انتقال بدین.

ترشی گل کلم و هویج بعد از ۲ هفته آماده مصرف هستش.

 

نکات:

۱- علت کپک زدن مخلوط، خیس بودن مواد یا ظرف هستش … پس باید از خشک بودن هر دو مطمئن باشین.


۲- علت لزج شدن آب، هوا کشیدن و یا کم نمک بودن آب و حتی خیس بودن مواد میتونه باشه.
برای جلوگیری از این اتفاق ها، همیشه در لایه آخر از سبزیجات و برگ کرفس استفاده کنین، یعنی با این سبزیجات ورودی ظرف شور رو به خوبی بپوشونین و یک کیسه فریزر روی ظرف بذارین و بعد دربشو محکم ببندین.

 

۳-زمانی که آب رو روی مواد میریزین باید گرم باشه ، یعنی نه به داغی اولش باشه و نه سرد شده باشه … علتش هم اینه که باعث زود رسیدن مخلوط و همین طور ترد شدنش میشه.
برای کسانی که دقیقن میخوان بدونن کی آب رو بریزن: وقتی دمای آب بین ۷۵ تا ۸۵ درجه هستش.

 

این مقدار ازمیزان نمک و سرکه در امتحان شده هستش، اما اگر میخواین مخلوط کم نمک تر باشه میتونین برای هر یک لیتر آب از ۳ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنین.


۴- سبزیجات معطر شامل جعفری، ترخون، مرزه، شوید و برگ کرفس هستش.


برای کسانی که مشکل فشار خون دارن، میتونن نیم ساعت قبل از مصرف گل کلم و هویج رو در آب سرد قرار بدن تا کمی شوری آن گرفته بشه.

 

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.