موضوع: "در محضر عارفان"

نفس

به سفارش آیت‌الله بهجت (ره)

«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب جهاد با نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شده‌اید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی می‌کند». 

 

 یک روایت از کتاب جهاد با نفس :

حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وآله:

مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ فَقَدْ ذَكَرَ اللَّهَ وَ إِنْ قَلَّتْ صَلَاتُهُ وَ صِيَامُهُ وَ تِلَاوَتُهُ لِلْقُرْآنِ وَ مَنْ عَصَى اللَّهَ فَقَدْ نَسِيَ اللَّهَ وَ إِنْ كَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِيَامُهُ وَ تِلَاوَتُهُ لِلْقُرْآنِ.

 کسی که خداوند را اطاعت کند، خداوند را یاد نموده است؛ اگر چه نماز، روزه و قرآن‌خواندنش کم باشد. و کسی که خدای را نافرمانی کند، خداوند را فراموش نموده؛ اگرچه نماز، روزه و قرآن خواندنش زیاد باشد.

 (وسائل‌الشیعه، ج۱۵، ص۲۵۷)

 مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت قدس‌سره

دوایی است!

با دعا درست نمی شود باید …

 از آیت‌ الله بهجت (ره) تقاضا کردم که دعا کنند که بتوانم در نماز، حضور قلب داشته باشم.

فرمودند: 

«دوایی است! دعایی نیست»

(کنایه از اینکه اینگونه مشکلات باید درمان شود، باید به دستورالعمل‌های گفته شده از جمله انجام واجبات و ترک محرمات عمل نمود و صرفا با درخواست دعا و دعای دیگران حل شدنی نیست!!) 

زمزم عرفان، ص٣١۴

زیارت اربعین

نگویید جا مانده‌ایم! 

کسی که ‎قلب و روحش رفته جامانده نیست. 

جامانده کسی است که عشق و شور و طلب زیارت ‎اربعین به ذهنش هم نمی‌رسد و علاقه‌ای ندارد. 

اگر به هر دلیلی اشتیاق رفتن هست و شرایطش نیست، خیری بوده و ثواب نیت را برده‌اید. شاکر باشید و نگویید جامانده ایم.

آیت الله جوادی آملی

نماز حاجت روز پنجشنبه 


نماز حاجت روز پنجشنبه 

 آیت الله بهجت قدس‌سره اطرافیان و شاگردان خود را بسیار به خواندن نماز حاجت روز پنجشنبه توصیه می‌کردند و می‌فرمودند: « آیت‌ الله‌ سید‌ مرتضی‌ کشمیری هر وقت این نماز را می‌خواند، هدیه‌ای برای او می‌رسید».

 شیوه خواندن نماز : چهار رکعت (دو نماز دورکعتی)

۱. در رکعت اول بعد از حمد ۱۱ بار سورۀ توحید

۲‌. در رکعت دوم بعد از حمد ۲۱ بار سورۀ توحید

۳. در رکعت سوم بعد از حمد ۳۱ بار سورۀ توحید

۴. در رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱ بار سورۀ توحید

بعد از سلام نماز (در تعقیبات نماز) دوم ۵۱ بار سورۀ توحید

 و ۵۱ بار «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد» را بخواند.

 و سپس به سجده برود و ۱۰۰ بار «یاالله» بگوید و هرچه می‌خواهد از خدا درخواست کند.

 پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمود: اگر از خدا بخواهد که کوهی را نابود کند کوه نابود می‌شود؛ نزول باران را بخواهد به‌یقین باران نازل می‌شود؛ همانا هیچ‌چیز مانع میان او و خداوند نیست؛ خداوند متعال بر کسی که این نماز را بخواند و حاجتش را از خدا نخواهد غضب می‌کند.

 بهجت الدعا، ص٣٨٠. 

نماز در جمال الاسبوع ص 110 آمده است

زندگی مومنانه

ادامه پست قبلی …

٨. هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصه‌دار که می‌شوید، گویا بدنتان چین می‌خورد و استغفار که می‌کنید، این چین ها باز می شود .

 

٩. تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی وخدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی وکار محبت همین است .

 

١٠. با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود .

 

١١. خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است ؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم .

 

١٢.  لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راستی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود .

  

١٣. از هر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست . 

اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن . 

بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دهه‌ی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله بگو “

 

١۴. دل های مؤمنین که به هم وصل می‌شود ، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل ! است شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند “

 

١۵. هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در “الا"  تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه “الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند.

زندگی مومنانه

​١۵- توصیه حاج میرزا اسماعیل دولابی برای یک زندگی مومنانه که فوق العاده است:

١. هر وقت در زندگی‌ات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است .

 

٢. زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.

 

٣. اگر غلام خانه‌زادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم .

 

۴. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است ، حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه .

 

۵. موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظرت کوچک می کند و آخرت را بزرگ. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن .

 

۶. اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد .

 

٧. تربت، دفع بلا می‌کند و همه ی طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت می‌شود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور می‌کند .

 

ادامه در پست بعدی

نباید از این فراق بسوزیم؟

علامه مصباح یزدی:«نباید از این فراق بسوزیم؟!

▪️انسان در طول هشتاد سال عمر طبيعی كه در اين دنيا، دارد، از محبوب حقيقی جداست. البته برای شيعيان مراتب ديگری نيز وجود دارد. شيعيان از امام زمان صلوات الله عليه هم جدا هستند. 

▪️چه كسی در اين عالم دوست داشتنی‌تر از او؟ آيا اين فراق نبايد سوزی در ما ايجاد و اشك ما را جاری سازد؟ از نخستين لحظات تولد نام او را شنيده و دل به او سپرده‌ايم و تاكنون ديدار [او] ميسّر نگشته است. اين نشانه نياز و ناداری ماست.» 

۱۳۸۷/۰۶/۲۲

عمل به وظیفه،  به هر قیمتی

آیت الله محمدتقی مصباح یزدی:

🔸️زندگی سیاسی علی علیه السلام با صبر شروع شد و با صبر خاتمه پذیرفت. در این مدت زندگی نامه علی علیه السلام صبرنامه است. 

🔸️ما اگر پیرو علی علیه السلام هستیم، باید این الگو را مد نظر داشته باشیم و بدانیم در هر زمان فتنه‌ای متناسب با آن زمان وجود دارد؛ و در برابر هر فتنه‌ای باید درست فکر کنیم و ببینیم مصلحت اسلام در چیست.

🔸️نتیجه هرچه شد، به همان عمل کنیم؛ به هر قیمتی که باشد؛ و لو به شهادت منتهی شود؛ از تهمت و آبروریزی هم نترسیم؛ چون برای انجام وظیفه است.

۱۳۹۴/۰۸/۰۴

سحرخیزی

سحرخیزی لازمه سفر الی الله

(عارف بالله آیت الله حق شناس ره)

🔸️تا از راه شب‌زنده‌داری وارد نشوی، غیرممکن است که بتوانی سفر الی الله بکنی. تمام اولیا و علمای اعلام و بزرگان دینی، اهل‌ شب‌زنده‌داری بودند

🔸️همت کن تا سحرها بیدار باشی. اگر هم حال نداری که نماز بخوانی، چایی بخور. به بیداری سحر عادت کن. داداش جون! در روایت آمده پروردگار در سحرها به قلوب بیداران نظر می‌کند.

زشتی و زیبایی


 حاج اسـماعیل دولابی (ره) :

 هر وقت فکر کردی و از خودت زشتی دیدی استغفار کن زشتی را پاک می کند. 

 وقتی زیبایی دیدی بر پیامبر و آلش صلوات بفرست زیبایی را زیاد می کند.

 
مداحی های محرم