مهنــا
تعریف زنـدگی در یک کلمه:زنـدگی آفرینش است.
تعریف زنـدگی در یک کلمه:زنـدگی آفرینش است.
±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±
ازدواج از مهمترين مراحل زندگي هر فرد، محسوب مي شود .هديه الهي بر اين اقدام، رحمت و دوستي بين طرفين است[1]، که نگهداري صحيح آن، به رشد و بالندگيش مي انجامد.
اگر شُکر اين هديه خداوند صورت گيرد، شاهد افزايش آن بوده و اگر ناشکري شود و با آن درست عمل نشود، عذاب الهي را به دنبال دارد و در اين صورت، رحمت بين همسران به عذاب تبديل مي گردد[2].
بهترين و بالاترين شُکر با هم بودن است، تا علاوه برحفظ رحمت و عشق، تعميق و رشد آن را نتيجه دهد. اين باهم بودن در صورتي تحقق کامل مي يابد که هر دو همراهي حق را انتخاب کنند.
در ميان همه ازدواج ها، فقط يک ازدواج شاخص است و آن مربوط به زندگي مشترک حضرت عليّ عليه السّلام و حضرت فاطمه عليهاالسّلام مي باشد. چرا که هر دو معصوم و در اوج بندگي خدا بودند.
رفتار و گفتار معصوم نمونه و الگو براي بهترزيستن است. ازدواج کردن هم عملي است که بايد نمونه اش را در معصومين يافت و پيروي کرد و هيچ ازدواجي جز آن پيوند سراسر نور و برکت نمي تواند سرمشق باشد، چرا که فقط در اين مورد، هردو سراسر پاکي و طهارت هستند. همراهي حق براي آنها شاخص است چرا که هر دو به تمام معني پيرو رسول خدا صلّي الله عليه و آله و سلّم بودند. همراهي با پيامبر صلّي الله عليه و آله و سلّم موجب رحمت بين انسان ها مي شود[3] و اين رحمت بين دو همسر، بسيار مهم است .
ازدواج مبارک آن دو عزيز عليهماالسّلام اتصال دو دريا است، که هر دريا هويت خود را دارد و دريافت و پيروي از نکات بسيار ارزشمند اين پيمان مي تواند زندگي سراسر حيات حقيقي را براي انسان ها به دنبال داشته باشد.
اگر قرار است در تمامي مشکلات و در طول زمان پيوند ازدواج مستحکم بوده و خدشه نپذيرد، راه آن بندگي خداست[4] که پاکان روزگار نمونه بارز آن بودند.
آنها در مقابل هم بزرگي نکردند، چرا که مومن در مقابل مومن فروتن است[5] و انجام اين موضوع توجه کامل به خواست طرف مقابل را مي طلبد.
آن ها با کمترين امکانات آغاز کردند و همان کمترين، دعاي پيامبر صلّي الله عليه و آله براي مبارک و برکت را بهمراه داشت[6].
مبارک است ازدواجي که برکت آن همه را در برگرفت. خدواند به عظمت اين ازدواج مقدس همگان را ياري رساند تا با نمونه قرار دادن آن دو گوهر هستي؛ راه صحيح را پيمايند.
حميد نيلفروشان
منابع:
[1].سوره روم آيه 21
[2].سوره ابراهيم آيه 7
[3].سوره فتح آيه 29
[4].سوره قريش
[5].سوره مائده آيه 54
[6].بحارالانوار جلد43 صفحه 130
±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±.±
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مهنــــا در 1395/06/13 ساعت 12:33:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |