راهکارهای مقابله با تنبلی و بی انگیزگی

راهکارهای مقابله با تنبلی و بی انگیزگی

راهکارهای متفاوتی برای مقابله با تنبلی و بي حوصلگي وجود دارد. قدم اول برای مبارزه با احساس تنبلی، عمل کردن به راهکارهایی است که در ادامه بیان میشود:

مشخص کردن محدودیت زمانی

بری کارها و فعالیت‌های روزمره خود بازه زمانی در نظر بگیرید. برای انجام این کارها در هر شرایطی متعهد باشید. برای خودتان چشم‌اندازهای بزرگ همراه با اهداف کوچک انتخاب کنید. اهداف بزرگ شما زمانی محقق می‌شوند که به مجموعه ای منسجم از اهداف کوچک تبدیل شوند.

با پاداش خودتان را تشویق کنید

پس از انجام مسئولیتی که برای آن برنامه ریزی کرده‌اید برای خودتان پاداش در نظر بگیرید و حتما به آن عمل کنید. چرا که مکانیسم پاداش بابت انجام آن کار در ذهنتان فعال می‌شود.

از افکار منفی فاصله بگیرید

انتظارات بیش از حد از خود و تعیین اهداف غیر منطقی منجر به تشدید تنبلی می‌شود. در عوض برای برنامه روزانه خود طبق ظرفیت خود برنامه ریزی کنید و همواره افکار مثبت را در خود پرورش دهید.

به لذت اتمام کار فکر کنید

زمانی که انجام کاری را دائما به تعویق می‌اندازید احساس گناه به شما دست می‌دهد. اگر به جای فکر کردن به انجام کاری به آن عمل کنید ذهنی آسوده خواهید داشت.

هیچ کاری نکنید

اگر همه روش‌های مبارزه با تنبلی و بي حوصلگي را امتحان کردید و همچنین نتیجه‌ای مثبت نگرفتید، مدتی هیچ کاری نکنید. بر روی یک صندلی بشینید و حتی فکر هم نکنید. در این زمان متوجه می‌شوید انجام ندادن کاری حتی برای یک مدت کوتاه خسته کننده است و ناخودآگاه بلند می‌شوید و دست به کار می‌شوید.

به هیچ وجه خودتان را مجبور نکنید

ذهن انسان به طور کلی از اجبار بیزار است. به جای استفاده ار عبارت (باید) از واژه‌های مثبت و تشویق کننده استفاده کنید.

شناسایی موانع روانی

شناسایی موانع روانی یکی از قدم‌های مهم برای مبارزه با افسردگی و تنبلی است.خوردن غذای مورد علاقه، ورزش و استراحت کوتاه مدت می‌تواند انرژی شما برای انجام کارها چند برابر کند.

مقدمات را آماده کنید

هرچقدر درباره کاری که می‌خواهید شروع کنید آگاهی بیشتری داشته باشید، تسلط بیشتری برای انجام آن خواهید داشت و سرعت عمل شما افزایش پیدا می‌کند. پس قبل از شروع کار نسبت به فراهم کردن مقدمات آن اقدام کنید.

واژه‌ای با نام تنبلی را فراموش کنید

اگر تا به امروز به خودتان و یا اطرافیانتان برچسب تنبلی و بی انگیزگی می‌زدید، همه چیز را فراموش کنید. به جای فکر کردن به حس تنبلی، سعی در مدیریت آن داشته باشید. برای مقابله با حس تنبلی افکار مثبت داشته باشید. اگر زمانی دچار بی انگیزگی شدید، دائماً آن را در ذهن خود مرور نکنید، سخت نگیرید و از نو شروع کنید.

برای زمان خود ارزش قائل باشید

زمانی که برای انجام کارها در نظر می‌گیرید را بهینه سازی کنید. به لیست کارهای روزمره خود مراجعه کنید و آن‌ها را طبق میزان اهمیت الویت بندی کنید. با انجام این کار به ضرب العجل‌ها توجه ویژه‌ای می‌کنید و میزان بازدهی شما برای انجام کارها بیشتر می‌شود.

شیوه انجام کارها را تغییر دهید

یکی از راه‌هایی که برای رفع احساس تنبلی و افسردگی می‌توانید امتحان کنید، تغییر در عادت‌های همیشگی است. اگر عادت دارید ابتدا کارهای راحت را انجام دهید، این بار با کارهای سخت شروع کنید و خود را برای به اتمام رساندن آن‌ها متعهد کنید.

میزان پیشرفت را بررسی کنید

عادت کردن به تغییرات ناگهانی در زمان بي حوصلگي و بی انگیزگی جزء چالش‌های بزرگ است. با شناسایی مسیر موفقیت، بهترین کار را برای تثبیت این عادات مثبت در زندگی انجام می‌دهید. زمانی که فرد در میزان پیشرفت با خود روراست باشد، سریع‌تر به پیشرفت خواهد رسید.

تکنیک کایزن، تکنیکی برای تنبل‌ترین‌ها!

انگیزه در مقابل بی انگیزگی

تکنیک کایزن که در غرب با نام تکنیک یک دقیقه‌ای نیز شناخته می‌شود در واقع روشی مفید برای رفع تنبلی و بي حوصلگي است. این تکنیک به تمرین در هر روز، در زمان مشخص و تنها در یک دقیقه اشاره می‌کند. به مرور زمان با انجام این تکنیک، دلیل تنبلی خود را متوجه خواهید شد و به جای فعالیت خسته کننده، آن کار به فعالیتی رضایت بخش تبدیل می‌شود.

به قلم ژاله برومند

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.