موضوع: "تغذیه"

سخنان حکیمانه


سخنان حکیمانه بیشتر از افراد دموی مزاج بیان می شود بعلاوه کسانی که مزاج خود را اصلاح کردند به اضافه  کسانی که اهل خود سازی باشند.

برگرفته از تنها مسیر آرامش

مزاج انسان عامل موثر در کنترل زبان

علت برخی از موارد عدم کنترل زبان به مزاج انسان برمی گردد

مثلاهرچقدر مزاج انسان گرمتر باشد سریع تر وبیشتر حرف میزند

هرچقدر مزاج انسا ن به سمت سردی برود  آرام تر و کمتر حرف میزند

از طرفی هر چقدر آدم خشک و لاغر باشددقت کمتری در تلفظ کلمات دارد

و هرچقدر آدم تپل تر و درشت تر باشد دقت بیشتری در بکار بردن کلمات دارد

در واقع اگر کسی میخواهد  سنجیده حرف بزند باید مزاجش را اصلاح کند.

.برگرفته از تنها مسیر آرامش.

غذای مادری

نمی دونم چ سری داره ما هر هفته که خونه مادرجون میریم برامون دلمه برگ کلم کنار گذاشته من عاشقشم هرجوری درست کنم باز طمع دلمه های مادرجون رو نمیده:-)

اینم طرز تهیه:

۱عدد کلم برگ بزرگ

۱ پیمانه عدس

۱ پیمانه سبزی دلمه

۱قاشق رب گوجه

۲ پیمانه برنج

۲پیمانه بلغور گندم

نمک, فلفل, زردچوبه

۲ عدد پیاز(سیر به دلخواه)

ابتدا پیازهای خلال شده را سرخ میکنیم حالا باید ادویه ها را اضافه کنیم و سبزی و رب را هم اضافه میکنیم حالا برنج و بلغور را اضافه میکنیم و مقداری آب تا رنگ رب باز شده و مواد نیم پز شوند و تا زمانی که به روغن بیافتد روی حرارت میگذاریم،عدس را جدا بپزید در آخر به مواد اضافه کنید.

حالا باید یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنیم تا جوش آید و کلم برگ را از قمست ساقه چند برش عمیق میزنیم به طوری که برگها تکه تکه نشوند بعد کلم را داخل آب جوش میاندازیم وتا زمانی که کلم نرم شود ولی پاره و له نشود  چند تکه برگ را کف قابلمه بچینیم و دلمه ها را تا انتها روی هم بچینیم و چند عدد برگ روی دلمه پهن میکنیم و نصف لیوان آب رو دلمه ها میریزیم و روی اجاق با شعله نسبتا زیاد میگذاریم تا بخار بگیرد بعد شعله را کم میکنیم تا دلمه ها دم بکشد و آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شود

وقتی که دلمه ها آماده شد مقداری پیاز داغ که با رب تفت دادیم روی مواد میریزیم.

بیسکویت شکلاتی

مواد لازم

آرد 210 گرم (تقریبا یک و نیم پیمانه)

پودر شکر 100 گرم (حدودا 3/4پیمانه)

نشاسته ذرت 3 ق غ

کره 150 گرم

پودر کاکائو 1 ق غ

وانیل 1/٤ ق چ

بکینگ پودر 1/٤ ق چ

تخم مرغ 1 عدد

شکلات چیپسی به میزان لازم

 طرز تهیه

کره به دمای محیط رسیده رو با همه مواد مخلوط میکنیم با قاشق هم میزنیم زیاد ورز ندید چون باعث سفت شدن شیرینی بعد از پخت میشه

مواد رو دو قسمت میکنیم به یکی پودر کاکائو اضافه میکنیم ازشون گلوله های کوچیک درست کرده کنار هم قرار میدیم هم سفید هم کاکائویی وسطش شکلات چیپسی میذاریم کف دست گرد میکنیم ، کف قابلمه یا تابه نچسب با فاصله میچینیم نیاز به چرب کردن کف ظرف نیست ، دمکنی و شعله پخش کن گذاشته با حرارت کم در حد دم کردن برنج میذاریم بمدت ٤٠-٣٥ دقیقه تا بپزه.

داخل کیک پز » شیرینیها رو با فاصله بچینید کف کیک پز ، بمدت ٢٥-٢٠ دقیقه تا بپزه.

در فر  » با دمای 170 درجه به مدت 15 دقیقه میپزه.

خیلی خوشمزه و اگر شکلاتش بیشتر باشه خوشمزه ترمیشه.

کیک شربتی

مواد لازم : 

۳ عدد تخم مرغ

 ۱ پیمانه شکر 

۱ پیمانه شیر 

۱/۲ پیمانه روغن  

۲/۵ پیمانه آرد

کمی پودر و یا اسانس هل 

۱ ق چ خوری بکینگ پودر ،

اول تخم مرغ ها + اسانس هل رو کمی با همزن زدم بعد شکر و اضافه كردم و حدود ۷ دقیقه زدم تا مایع کرم رنگ و کشداری بدست بیاد و بعد شیر و روغن وبا هم اضافه كردم و در حدی زدم كه با هم مخلوط بشن و در آخر آرد و بکینگ پودر و که باهم الک کرده بودم در چند مرحله اضافه كردم و با لیسک مخلوط کردم ، مایع رو داخل قالبی که کاغذ روغنی انداختم گذاشتم من از ماهیتابه رژیمی استفاده کردم سر ۲۵دقیقه آماده شد. بعد از پخت از قالب خارج کردم تا سرد بشه  یه شربت به میزان : نصف پیمانه شکر + نصف پیمانه اب و گلاب مخلوط کردم و گذاشتم روی اجاق تا شکر باز بشه در انتها زعفرون دم کرده اضافه کردم بهش و روی کیک که سرد شده ریختم ؛ روش پسته و پودر نارگیل پاشیدم عالی میشه درست کنید من برا تولد گل پسرم درست کردم روی کیک رو هم گاناش دادم خیلی خوشمزه میشه

 

 

 

تدابیر طب سنتی در ماه مبارک رمضان

۱-کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند 

۲-سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید 

۳-دیابتی ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند 

۴-سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه 

۵-در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید 

۶-اگر می خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با اب ونمک بشویید 

۷-در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنید 

۸-برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود

۹-نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید 

۱۰-سعی کنید از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید 

۱۱-افراد روزه داری که کلیه اشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند 

۱۲-در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید 

۱۳-سعی کنید حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید.

 

 آب گرم موقع افطار:

۱ ) کبد را شستشو می دهد

۲) دهان را خوشبو می سازد

۳) دندانها را محکم میکند

۴) باعث تقویت چشم میگردد

۵) معده را شستشو میدهد

۶) آرام کننده رگهای به هیجان آمده است

۷) صفرا را می برد

۸) بلغم را برطرف می کند

۹) حرارت معده را فرو می نشاند

۱۰) دردسر را آرامش می بخشد.

گل کلم دوست داشتنی:)

امروز با هوس فراوان موفق به گرفتن ترشی گل کلم شدم طرز تهیه اش یادم رفته بود چندتا سایت معتبر سر زدم تا دستور دلخواه خودم رو پیدا کردم تو صفحه خودمم گذاشتم تا این همه دنبال دستورش نباشم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید

عکس رو بعداً میزارم:)

طرز تهیه ترشی گل کلم رو به همراه بعضی نکات مهمش با هم مرور می کنیم.

مواد لازم:

گل کلم: ۲ کیلو

هویج: ۱ کیلو

کرفس: ۱ کیلو

خیار: ۱ کیلو

فلفل سبز تند: ۱۰۰ گرم

سیر: ۲ بوته

سبزی معطر: نیم کیلو

نمک: به مقدار لازم

سرکه سفید: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

در مرحله اول کلم ها رو درشت خرد می کنیم و بعد از شستن روی پارچه ای می ریزیم تا به خوبی خشک بشن.

هویج ها و کرفس ها رو بعد از شستن به قطعات درشت خرد می کنیم. هویج باید پوست گرفته بشه.

خیارهای قلمی رو انتخاب کنین و نیازی نیست خیار ها رو خرد کنین به صورت درسته استفاده می کنیم.

سبزی های معطر رو بعد از پاک کردن و شستن اجازه بدین تا کاملن خشک بشن و نیازی نیست ریز خردشون کنین.

برای خوش طعم شدن بیشترمخلوط، از برگ های کرفس به همراه سبزی های معطرمون استفاده می کنیم.

سیرها رو پوست گرفته و به صورت درسته استفاده کنین یا در صورت تمایل هر سیر رو ۴ قسمت کنین.

فلفل سبزها رو هم می تونین به صورت درسته بیاندازیم و چند تاشو برای اینکه مزه بیشتری  لابه لای مواد به صورت نصف شده قرار میدیم.

البته اگر دوست دارین طعم تندتری داشته باشین می تونین فلفل های بیشتری رو نصف کنین و در مخلوط فوری بیاندازیم.

و اما می رسیم به قسمت آماده سازی شورآب، برای هر یک لیوان آبی که استفاده می کنیم یک قاشق غذاخوری سر پر نمک میریزیم یا برای هر یک لیتر ۴ قاشق غذاخوری نمک میریزیم.

آب رو به همراه نمک روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد و بعد از به جوش آمدن سرکه سفید رو بهش اضافه کرده و ۱۰ زمان میدیم تا از حرارت اولیه بیفته.

برای هر یک لیتر آبی که استفاده می کنین نصف لیوان سرکه سفید می ریزیم یا به عبارتی برای هر یک لیوان آب ۲ قاشق غذاخوری سرکه.

همه مواد رو لایه لایه در ظرف های مناسب می ریزیم، دقت کنین که این ظرف ها باید کاملا تمیز و خشک باشن.

یک لایه سبزی یک لایه گل کلم، هویج و کرفس، چند عدد خیار، فلفل و سیر و دوباره ….

در پایان مخلوط شورآب و سرکه رو روی مواد ریخته و درب ظرف رو به خوبی می بندیم و به مدت یک روز در محیط آشپزخانه قرار میدیم.

بعد از این یک روز درب ظرف ها رو باز کنین اگر نیاز بود باز هم از شورآب روش بریزین تا به خوبی روی مواد رو بپوشونه و بعد به یک جای خنک انتقال بدین.

ترشی گل کلم و هویج بعد از ۲ هفته آماده مصرف هستش.

 

نکات:

۱- علت کپک زدن مخلوط، خیس بودن مواد یا ظرف هستش … پس باید از خشک بودن هر دو مطمئن باشین.


۲- علت لزج شدن آب، هوا کشیدن و یا کم نمک بودن آب و حتی خیس بودن مواد میتونه باشه.
برای جلوگیری از این اتفاق ها، همیشه در لایه آخر از سبزیجات و برگ کرفس استفاده کنین، یعنی با این سبزیجات ورودی ظرف شور رو به خوبی بپوشونین و یک کیسه فریزر روی ظرف بذارین و بعد دربشو محکم ببندین.

 

۳-زمانی که آب رو روی مواد میریزین باید گرم باشه ، یعنی نه به داغی اولش باشه و نه سرد شده باشه … علتش هم اینه که باعث زود رسیدن مخلوط و همین طور ترد شدنش میشه.
برای کسانی که دقیقن میخوان بدونن کی آب رو بریزن: وقتی دمای آب بین ۷۵ تا ۸۵ درجه هستش.

 

این مقدار ازمیزان نمک و سرکه در امتحان شده هستش، اما اگر میخواین مخلوط کم نمک تر باشه میتونین برای هر یک لیتر آب از ۳ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنین.


۴- سبزیجات معطر شامل جعفری، ترخون، مرزه، شوید و برگ کرفس هستش.


برای کسانی که مشکل فشار خون دارن، میتونن نیم ساعت قبل از مصرف گل کلم و هویج رو در آب سرد قرار بدن تا کمی شوری آن گرفته بشه.