شکست سنگین آمریکا در شورای امنیت در برابر ایران

پس از ناآرامی‌های اخیر در برخی شهرهای ایران، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این حوادث و موضع گیری در این زمینه شد؛ درخواستی که با مخالفت برخی از اعضاء دائم و غیردائم شورای امنیت همراه شد اما با این حال این نشست بامداد گذشته به وقت تهران برگزار شد.

پیش از برگزاری این نشست، روسیه درخواست یک نشست پشت درهای بسته کرد تا مشخص شود آیا اکثریت اعضای شورای امنیت خواستار برگزاری چنین نشستی هستند؟ در این نشست آمریکا توانست 9 رای از 15 رای لازم از اعضای شورای امنیت برای برگزاری این نشست را بگیرد و بدین ترتیب نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل با محوریت مسائل ایران برگزار شد.

در این نشست، تای بروک معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد گزارشی درباره ناآرامی های اخیر در ایران ارائه کرد. تای بروک در بخشی از این گزارش مدعی شد: «در این تظاهرات ها براساس منابع رسمی بیش از 20 نفر از جمله یک جوان شرکت کننده در تظاهرات و یک نیروی امنیتی کشته شدند همچنین حدود هزار نفر هم دستگیر شدند… سازمان ملل متحد نمی‌تواند صحت تمامی فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده درباره اعتراضات ایران را تأیید یا رد کند.»

معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به اینکه «تظاهرات از شهر مشهد و در اعتراض به مسائل اقتصادی آغاز شد»، تاکید نمود: «گزارش‌های اخیر می گوید تظاهرات های اعتراضی کمتر شده اند و همزمان تظاهرات تاییدکننده حکومت برگزار شده است.»

از سوی دیگری نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد مواضع به شدت تند علیه ایران گرفت و در بخشی از سخنرانی اش گفت: «در هفته گذشته آنچه در ایران اتفاق افتاد، چیزی است که دنیا باید به آن توجه کند. برخی از همکاران معتقدند حقوق بشر جایی در شورای امنیت ندارد… حقوق بشر، هدیه حکومت‌ها نیست بلکه حق ذاتی افراد است. وقتی به ملت حقش داده نشود ملت مقاومت خواهد کرد… صدای ملت ایران باید شنیده شود. در 79 شهر تظاهرات برگزار شد.»

نماینده دولت آمریکا در سازمان ملل کوشید ناآرامی‌های اخیر را به سیاست خارجی ایران گره بزند و در این زمینه اظهار داشت: «دولت ایران هر ساله 6 میلیارد دلار به رژیم بشار اسد در سوریه می دهد... ملت ایران می گوید که به ما فکر کنید… ایران هزینه های زیادی برای گروه های شبه نظامی در عراق و یمن می کند… رژیم ایران اینترنت را قطع کرد و تلاش کرد مانع از ارتباط میان معترضین شود… ساکت نمی نشینیم و اقدامات برای عروسک نامیدن معترضین که از سوی خارج از کشور هدایت می شوند فایده‌ای ندارد… در سال 2009 جامعه جهانی تماشاچی ایستاد اما این بار این گونه نیست. آمریکا در کنار افرادی در ایران ایستاده است که به دنبال آزادی هستند!!!!»

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد: «مسائل داخلی کنونی در ایران در حیطه اختیارات شورای امنیت سازمان ملل نیست. این وضعیت تهدیدی برای امنیت بین‌الملل به شمار نمی‌آید. خواستار احترام به آزادی بیان و مخالف بهره برداری از این بحران از خارج ‌هستیم چراکه باعث تند شدن فضا خواهد شد…برجام بزرگ‌ترین دستاورد دیپلماتیک دهه اخیر و زیربنای ثبات منطقه‌ای و ‌بین‌المللی است و خواستار حفظ آن هستیم… هر تغییری در ایران باید از طرف مردم ایران و از داخل ایران رخ دهد»

نماینده بولیوی در جلسه‌ شورای امنیت برای بررسی آشوب‌ها در ایران نیز گفت: «امریکا شورای امنیت را تبدیل به ابزاری سیاسی برای موضوعاتی کرده که برای صلح و امنیت بین‌المللی تهدیدی نیستند. برگزاری این جلسه علامت خوبی نیست و ما دخالت در امور ایران را محکوم می‌کنیم. مسائل داخلی ایران تهدید امنیت ملی نیستند و بررسی آن در حیطه اختیارات شورای امنیت نیست.»

همچنین نماینده کویت در سازمان ملل متحد گفت: «دولت کویت وقایع ایران را دنبال می‌کند و از کشته شدن شهروندان و همین طور نیروهای نظامی متاسف است… ایران همسایه ‌کویت است و ما بر روابط حسن همجواری مبنی بر احترام متقابل تاکید می کنیم… امیدواریم حوادث ایران به اتفاقات خشونت بار بیشتری کشیده نشود… جامعه بین‌المللی در پرداختن به مسائل ایران بایستی از پیامدهای فاجعه‌بار بهار عربی و سوریه درس بگیرد»

در ادامه نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در این نشست خواهان توجه به درخواست‌های معترضان در ایران شد و با بیان اینکه اعتراض مسالمت آمیز حق معترضین است، از کشته شدن شماری از معترضان ابراز تاسف کرد. نماینده انگلیس ادعا کرد: «تداوم استفاده از مجازات اعدام از جمله برای نوجوانان، حاکمیت ضعیف قانون و محدود کردن آزادی بیان همگی به شدت نگران‌کننده هستند. از ایران می‌خواهیم به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اجازه دسترسی به این کشور برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر را بدهد.!!!»

نماینده انگلیس با اشاره به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، نگرانی‌های امنیتی ایران را مشروع خواند و با بیان اینکه ایران یک کشور مهم و تاریخی است، مدعی شد که ایران نگرانی‌های امنیتی خود را از راه‌هایی پیگیری می‌کند که منتهی به تنش‌های منطقه‌ای می‌شو و در ادامه نیز هم‌صدا با آمریکا ادعا کرد ایران از تروریسم حمایت می‌کند!

نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل با تکرار ادعاها درباره حمایت ایران از حوثی‌ها و طرح این ادعا که موشک‌های بالستیک ایران نقض قطعنامه های شورای امنیت است، در عین حال گفت: «انگلیس تعهد خود را برای پایبندی به برجام اعلام می‌دارد و از پایبندی ایران به این توافق استقبال می‌کند.»

در ادامه نماینده سوئد در سخنانی به حوادث اخیر ایران پرداخت و در بخشی از سخنانش در شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد: «کشته شدن شرکت کنندگان در تظاهرات در ایران را محکوم می کنیم… دولت سوئد با دولت ایران در تماس است… دولت سوئد از دولت ایران خواسته به حقوق بشر و آزادی ها از جمله آزادی اینترنت احترام بگذارد. شورای امنیت باید به طور شفاف به ایران هشدار دهد.»

 

غلامعلی خوشرو : «بسیار طنزآمیز به نظر می رسد که کشوری که رییس دولت آن حامی تخریب گران در ایران شده است از نماینده خود در سازمان ملل خواسته این موضوع را به سازمان ملل بیاورد کسی که خودش نیز تاریخچه ای از سخنان جاهلانه و خصمانه علیه کشور من دارد این موضوع را برای بحث به شورای امنیت بیاورد. اگر قرار به برگزاری جلسه بود این ایران بود که باید تقاضای برگزاری یک بحث و بررسی می کرد که چگونه و چرا به عناصر خارجی در حالی که از مصونیت برخوردارند اجازه تحریک و حمایت از ناآرامی‌ها و خشونت در دولت دارای حاکمیتی داده می شود که از بنیانگذاران سازمان ملل متحد بوده است.»

نماینده ایران در سازمان ملل متحد متذکر شد: «این مورد، یعنی اعتراضاتی که دولت ایران با آنها با نهایت احترام به حقوق معترضین برخورد کرده و برخلاف وجود افراد نفوذی خشن و تشویق نیروهای خارجی از جمله رئیس جمهوری امریکا، از همه طرق کوشیده تا به شکل مسالمت آمیز به آنها رسیدگی کند، موضوعی نیست که بتواند در مهم ترین ارگان سیاسی جهان به بحث گذاشته شود.

خوش رو در عین حال یادآور شد «دستان عناصری خارج از ایران در حوادث اخیر آشکار بود. تحریک به آشوب شامل مواردی مانند ترغیب مردم به استفاده از کوکتل مولوتوف، تصرف انبار مهمات و قیام مسلحانه شد… قلدرمآبی امریکا در سازمان ملل متحد تاریخچه ای طولانی دارد، اما نمونه فعلی، یعنی امور کاملا داخلی یک ملت، یک مورد مضحک است.»

پس از سخنان نماینده ایران، نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل درباره ناآرامی های ایران بدون صدور قطعنامه یا بیانیه به پایان رسید. ظریف در توییتی، نشست شورای امنیت درباره آشوب‌های ایران را یک «اشتباه احمقانه دیگر» از دولت ترامپ توصیف کرد

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.